Mám pre vás recept na poctivý domáci vývar, tentokrát z diviny, ktorý vás určite postaví na nohy.
Robila som ho na štýl hovädzieho vývaru a dopadol nad očakávania .
- 5h
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Vývar | |
|---|---|
|
mäso z diviny ( u mňa daniel) 1 kg |
1 kg |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
3 kusy |
3 kusy |
|
10 kusů |
10 kusů |
|
3 kusy |
3 kusy |
|
3 kusy |
3 kusy |
|
2 snítky |
2 snítky |
|
2 snítky |
2 snítky |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
5 litrů |
5 litrů |
Postup přípravy
-
Elektrickú rúru si predohrejeme na 220 stupňov. Zeleninu si očistíme a okrem cibule pokrájame na drobnejšie kúsky. Dáme ju spolu s mäsom do pekáča a pečieme pri teplote 220 stupňov 1 hodinu.
-
Potom dáme všetko do hrnca na polievku, zalejeme vodou, pridáme korenie a čerstvé bylinky.
Počkáme, kým voda zovre, potom stiahneme teplotu a polievku zohrievame cca 3-4 hodiny.
Makronutrienty
20%
61%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 106 kJ | 712 kJ |
| Kalorická hodnota | 25,3 kcal | 170 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
1,06 g
0,321 g |
7,14 g
2,16 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,106 SVJ | 0,714 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,985 g
0,009 g |
6,64 g
0,064 g |
| Bílkoviny | 3,15 g | 21,2 g |
| Sůl | 0,16 g | 1,08 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů




