Jak zužitkovat vývar z uzeného masa.
- 6m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
500 ml |
500 ml |
vařené + vývar viz výše 100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Ve vývaru povaříme asi 5 minut na proužky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso a sterilovaný hrášek. Nesolíme. Vývar bývá dost slaný. Na talíři posypeme nasekanou petrželovou natí.
Makronutrienty
32%
54%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 201 kJ | 202 kJ |
Kalorická hodnota | 48 kcal | 48,3 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,3 g
0,754 g |
3,31 g
0,758 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,33 SVJ | 0,331 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,43 g
0,559 g |
1,44 g
0,562 g |
Bílkoviny | 5,49 g | 5,52 g |
Sůl | 1,29 g | 1,3 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů