Jak zužitkovat vývar z uzeného masa.
- 6m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Polévka | |
|---|---|
|
500 ml |
500 ml |
|
vařené + vývar viz výše 100 g |
100 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Ve vývaru povaříme asi 5 minut na proužky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso a sterilovaný hrášek. Nesolíme. Vývar bývá dost slaný. Na talíři posypeme nasekanou petrželovou natí.
Makronutrienty
32%
54%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 143 kJ | 500 kJ |
| Kalorická hodnota | 34,2 kcal | 120 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
2,33 g
0,531 g |
8,15 g
1,86 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,233 SVJ | 0,815 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,02 g
0,401 g |
3,58 g
1,4 g |
| Bílkoviny | 3,92 g | 13,7 g |
| Sůl | 0,924 g | 3,23 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů





