Žampionová polévka s mrkví a krůtím masem
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
máslo přepuštěné, ghí | 5 g |
krůtí prsa | 160 g |
žampiony čerstvé | 120 g |
mrkev | 120 g |
sůl | 0,5 lžičky |
smetana na vaření | 30 ml |
Postup přípravy
-
Maso nakrájejte na kousky a orestujte na ghí. Hotové maso vyjměte z hrnce. Nasypte do hrnce žampiony a asi 90 g mrkve na plátky. Orestujte a zalijte půl litrem vody. Když je mrkev měkká, tak polévku rozmixujte. Přidejte zbytek mrkve nakrájený a jemné proužky a vraťte do polévky maso. Zjemněte smetanou a osolte. Můžete přidat různé bylinky podle vlastní chuti :)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů