Efektní a dobré lowcarb jídlo od Věry Husákové, děkujeme :)
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Závitky | |
---|---|
300 g |
300 g |
2 kusy |
2 kusy |
100 g |
100 g |
2 kusy |
2 kusy |
200 g |
200 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
200 ml |
200 ml |
Postup přípravy
-
Na sádle nechám vyškvařit slaninu, přidám cibuli a osmažím jí, odeberu lžíci směsi do jiného kastrůlku, přidám kysané zelí a společně chvíli restuji, pak nechám vychladnout.
-
Maso naklepu, osolím, opepřím a potřu rozmačkaným česnekem, přidám zelí a zamotám závitek. Ze všech stran opeču v kastrůlku s cibulí a slaninou, zarestuji papriku a zaliji vývarem nebo vodou, aby bylo maso téměř ponořené. Maso dusím zhruba 3/4 hodiny, vyndám ho a omáčku rozmixuji, je-li třeba tak dochutím solí a pepřem.
Makronutrienty
12%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 621 kJ | 3 043 kJ |
Kalorická hodnota | 148 kcal | 727 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,61 g
2,06 g |
12,8 g
10,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,261 SVJ | 1,28 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,8 g
4,68 g |
62,7 g
22,9 g |
Bílkoviny | 6,51 g | 31,9 g |
Sůl | 0,689 g | 3,38 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů