Vindaloo z vepřového masa, ale trošku jinak, podle mě:). Moc dobrý low carb oběd...Je to trochu pálivé, ale já to tak mám ráda.
- 5h:20m
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
6 kusů |
6 kusů |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 kg |
1 kg |
|
100 g |
100 g |
|
rajčata sterilovaná, krájená, drcená 1 kus |
1 kus |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
4 kusy |
4 kusy |
| Kaše | |
|
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Na oleji jsem osmahla dvě velké cibule na proužky, po chvilce přidala 6 stroužků česneku na plátky. Následně jsem přidala cca po lžičkách až dvou zázvor, mletý koriandr, římský kmín, kurkumu, skořici, kajenský pepř, hrubozrnnou hořčici.
-
Nechala jsem chvilku rozvonět vůně, přidala bílý vinný ocet a trošku Xylitolu, přihodila cca 1kg vepřového masa na kostky, osmahla a přidala rajský protlak, plechovku drcených rajčat, sůl a čtyři čerstvé chilli papričky.
-
Měla jsem ještě máslovou dýni, tak jsem ji přihodila nakrájenou ke směsi a vše dala na II. stupeň do pomaláče na 5 hodin. Pak jsem vybrala dýni, rozmixovala a hotovo.
Makronutrienty
27%
33%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 573 kJ | 2 871 kJ |
| Kalorická hodnota | 137 kcal | 686 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
6,29 g
1,54 g |
31,5 g
7,72 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,629 SVJ | 3,15 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,34 g
2,99 g |
46,8 g
15 g |
| Bílkoviny | 7,74 g | 38,8 g |
| Sůl | 0,357 g | 1,79 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














