Vyzkoušejte pomalu pečené maso a nebudete litovat. Výsledná chuť stojí za to :).
- 15m
- 4 porce
- jednoduché
Postup přípravy
-
Vepřové maso osolíme, posypeme kmínem, dáme do pekáče a podlijeme - na dne pekáče by měla být voda cca do výšky 1cm. Nepodlévejte moc, maso by bylo spíše uvařené. Maso dáme do trouby a pečeme při 90st. cca 10hodin - já peču celou noc. Poté zkontrolujte množství šťávy v pekáči, případně trochu vody (vývar) přilejte. Pekáč dejte do trouby a pečte cca 2 hod při teplotě 140st. Nakonec pečte maso cca 20minut při teplotě 200-210st. bez pokličky. Nyní už maso hlídejte, aby se příliš nevysušilo nebo nepřipálilo, aby jen trochu zezlátlo. Můžete dát chviličku pod gril. Na obrázku je bok s pečenou dýní. Dobrou chuť :)
Makronutrienty
1%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 431 kJ | 2 175 kJ |
Kalorická hodnota | 342 kcal | 520 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
0,304 g
0 g |
0,462 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,03 SVJ | 0,046 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
32,7 g
7,79 g |
49,7 g
11,8 g |
Bílkoviny | 12,7 g | 19,3 g |
Sůl | 1,23 g | 1,88 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů