Kluci se dneska doslova poprali o to, kdo dostane dřív přidáno. Baštili jak bezední, takže jim určitě chutnalo. A to hlavně proto, že tradiční jídla jsou u nás doma velmi oblíbené. Vařím, peču a připravuji jídlo s láskou, takže kromě tradičního jídla jim chutná snad vše :)
- 1h
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
(kýta, plec nebo krkovice, na plátky) 800 g |
800 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
100 g |
100 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
600 g |
600 g |
Postup přípravy
-
Maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Zprudka orestujeme z obou stran v pánvi na sádle a odložíme na dno tlakového hrnce.
-
Ve výpeku necháme restovat cibuli a přidáme slaninu. Když vše získá tmavě hnědou barvu, zalijeme vývarem, promícháme a vlijeme do hrnce na maso.
Maso by mělo být zcela ponořené, v případě potřeby přilijeme vodu. Přidáme sůl, pepř a sojovou omáčku, uzavřeme a vaříme asi 45 minut.
-
Poté maso vyjmeme, do omáčky přidáme sterilované okurky a zahustíme záklechtkou z trochy vody a hladké mouky.
Necháme ještě asi 10 minut provařit, dochutíme, vrátíme zpět maso a necháme prohřát.
Makronutrienty
8%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 719 kJ | 2 368 kJ |
Kalorická hodnota | 172 kcal | 566 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,98 g
0,259 g |
6,53 g
0,853 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,198 SVJ | 0,653 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,2 g
5,24 g |
46,7 g
17,3 g |
Bílkoviny | 9,55 g | 31,5 g |
Sůl | 0,665 g | 2,19 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů