Vepřová pečeně na smetaně a mandlový knedlík - LC

Laduš

Vepřová pečeně na smetaně a mandlový knedlík - LC

Milovaná svíčková - nízkosacharidově a lehce, bez mouky a cukru...

Postup přípravy

  1. Maso jsem naložila přes noc: vepřová pečeně (vcelku, něco přes kilo), himalájská sůl, mletý černý pepř, nové koření (co se vejde do jamky dlaně, cca 20 kuliček), jalovec (opět něco kolem 20 kuliček) bobkový list (cca 10 kusů), 2 vetší cibule nakrájené nadrobno, nastrouhaná kořenová zelenina (3 mrkve, 2 petržele, půlku celeru). Čím víc zeleniny a koření, tím líp. Vše jsem zalila studenou vodou, zakryla fólií a dala do lednice.

  2. Na druhý den jsem mísu s naloženým masem vytáhla z lednice a nechala ještě nějakou dobu stát v pokojové teplotě. Pak jsem vše přendala na plech a upekla v troubě. Nezakryté. Podle potřeby jsem ještě přidávala vodu a maso to chce taky párkrát otočit.

  3. Když bylo maso upečené, vyndala jsem jej z plechu a vybrala koření.

    Výpek se zeleninou jsem přelila do kastrolu a tyčovým mixérem jsem umixovala. Kastrol jsem vrátila na plotnu, přidala smetanu (jeden malý kelímek) a ještě krátce provařila. Jestliže je omáčka příliš hustá, můžete naředit ještě trochou plnotučného mléka, případně dát víc smetany. Nakonec jsem omáčku ještě dochutila trochou citrónové šťávy, solí a pepřem.

  4. V mikrovlnce jsem si ve větším hrnku rozehřála půl lžíce másla. Pak jsem přidala 1 vejce, špetku soli, 2 lžíce mandlové mouky, půl lžíce psyllia a půl lžičky prášku do pečiva s vinným kamenem. Vše jsem důkladně promíchala a ještě jsem přidala trošku plnotučného mléka, aby konzistence nebyla tak hustá. Dala jsem do mikrovlnky na 2,5 minuty.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte