Výborný bezmasý lowcarb oběd!
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Kapustičky | |
|---|---|
|
300 g |
300 g |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
100 ml |
100 ml |
| Těstíčko | |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
sýr parmazánového typu, strouhaný 20 g |
20 g |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
kořenicí směs grilovaná zelenina 1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Kapustičky očistím a povařím v osolené vodě téměř doměkka, zchladím a nechám okapat.
-
Namočím v těstíčku a osmažím ve vyšší vrstvě oleje, osuším na papírovém ubrousku.
-
Hranolky-mrkev a kedlubnu nakrájím na hranolky 1x1 cm, pokapu olivovým olejem, posypu kořením na zeleninu, promíchám a dělám v hf na 180°C 15minut,občas protřepu.
Dip-zakysanka, česnek, sůl, pepř
Makronutrienty
14%
23%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 997 kJ | 2 739 kJ |
| Kalorická hodnota | 238 kcal | 655 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
4,8 g
1,37 g |
13,2 g
3,77 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,48 SVJ | 1,32 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21,4 g
4,02 g |
58,9 g
11 g |
| Bílkoviny | 7,73 g | 21,2 g |
| Sůl | 1,16 g | 3,18 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













