Oblíbené jídlo v nízkosacharidové verzi - rozdíl ani nepoznáte.
Jozef Kabát uvařil a recept poskytl, děkujeme :)
- 4h
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
300 g |
300 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
Květáková rýže | |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
V jednom hrnci podušena vepřová krkovice na kostky spolu se zeleninou, dijonskou hořčicí a kořením. Zelenina: sladká kapie, žlutá paprika, nastrouhaná mrkev, nakrájený pórek a dopředu osmažená cibulka. Koření dle vlastní chuti, sůl, pepř. Hořčice dodá skvělou chuť. Vařeno 4 hodiny na 90 °C.
-
Rýže: syrový květák jsem nasekal na drobná zrníčka a cca 1 minutu tepelně opracoval na pánvi na ghí.
Makronutrienty
33%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 351 kJ | 2 138 kJ |
Kalorická hodnota | 83,9 kcal | 511 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,92 g
1,45 g |
30 g
8,86 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,492 SVJ | 3 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,88 g
14,2 g |
35,8 g
86,4 g |
Bílkoviny | 3,99 g | 24,3 g |
Sůl | 0,26 g | 1,59 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů