Ať už se pořádá jakákoliv oslava, chlebíčky prostě nesmějí chybět. Včerejší odlehčená verze z domácí veky a oblíbeného salátu...
- 1h:10m
- 40 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
500 g |
500 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
3 lžičky |
3 lžičky |
250 ml |
250 ml |
50 g |
50 g |
80 g |
80 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Salát | |
700 g |
700 g |
300 g |
300 g |
1 kus |
1 kus |
5 kusů |
5 kusů |
100 g |
100 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Veky: 500g hladké mouky, 3 lžičky cukru, 2 lžičky soli, 250ml vlažného mléka, 50g čerstvého droždí, 2 vrchovaté lžíce majonézy (80g), 2 lžíce oleje, 1 lžička drceného kmínu. Zpracováno a vykynuto v pekárně, ale lze i růčo. Vykynuté rozdělit na 2 díly, pokud chceme velké veky nebo na 4 díly, pokud chceme bagetky na jednohubky. Bochánky nechat pod igelitem 10 minut odpočinout, pak vytvarovat na plech s pečícím papírem, nechat pod igelitem asi 30 minut kynout, pak potřít vejcem a péct 20 minut na 180 stupňů.
-
Zelný "vlašák": 1 sklenice sterilovaného bílého zelí (scedit, vymačkat a překrájet nadrobno), 300g šunky nebo měkkého salámu (na nudličky), 1 středně velká cibule (nadrobno), 5 natvrdo uvařených vajec (na kostičky), tatarská omáčka (1 malá sklenička), mletý černý pepř.
Makronutrienty
52%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 791 kJ | 469 kJ |
Kalorická hodnota | 189 kcal | 112 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18,5 g
3,08 g |
11 g
1,83 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,85 SVJ | 1,1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,82 g
1,09 g |
5,83 g
0,646 g |
Bílkoviny | 7,49 g | 4,44 g |
Sůl | 1,51 g | 0,894 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů