Jednodušší nízkosaharidové pečivo asi neexistuje. Opečený chutná ještě lépe.
- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
2 kusy |
2 kusy |
4 lžíce |
4 lžíce |
mouka mandlová z mandlových jader 6 lžic |
6 lžic |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky 0,1 lžičky |
0,1 lžičky |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
Postup přípravy
-
Vše kromě másla promíchejte do hladka. Poté směs nalijte do máslem vymazané plošší misky o průměru 14 cm z varného skla.
-
Mikrovlňte, až bude těsto pevné, otočte. A mikrovlňte, až bude toast na omak skoro suchý. Záleží na výkonu vaší mikrovlnné trouby, moje je méně výkonná a trvalo jí to celkem 6 minut.
-
Po zchladnutí rozřízněte pečivo v polovině výšky a poté napříč na půlkruhy. Poté můžete pro lepší chuť ještě opéct v toastovači. A nebo použít na přípravu zapečených sandwichů se sýrem a šunkou
Makronutrienty
16%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 083 kJ | 1 297 kJ |
Kalorická hodnota | 259 kcal | 310 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,56 g
2,33 g |
7,85 g
2,79 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,656 SVJ | 0,785 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,4 g
3,28 g |
24,4 g
3,92 g |
Bílkoviny | 13,9 g | 16,6 g |
Sůl | 1,15 g | 1,37 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů