Vdolky na slano - ideální ke gulášovce, bramboračce..
- 2h
- 9 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
375 g |
375 g |
200 ml |
200 ml |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Vypracujeme těsto, nechat kynout asi 3/4 hodiny. Poté rozdělit na stejné díly a vypracovat bochánek. Potřít vejcem, posypat mákem a péct na 230st. až budou mít pěknou barvu.
Makronutrienty
78%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 012 kJ | 731 kJ |
Kalorická hodnota | 242 kcal | 175 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
44,1 g
1,9 g |
31,8 g
1,37 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,41 SVJ | 3,18 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,55 g
0,863 g |
2,56 g
0,623 g |
Bílkoviny | 8,68 g | 6,26 g |
Sůl | 1 g | 0,725 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů