 
																					- 47m
- 4 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
| nebo uvařených 400 g | 400 g | 
| 2 kusy | 2 kusy | 
| vláknina psyllium, jitrocelová 3 lžíce | 3 lžíce | 
| 3 lžíce | 3 lžíce | 
| 1 lžíce | 1 lžíce | 
| kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky | 0,5 lžičky | 
| 1 lžička | 1 lžička | 
| 0,5 lžičky | 0,5 lžičky | 
| 1 špetka | 1 špetka | 
| 1 lžička | 1 lžička | 
| na potření 1 lžička | 1 lžička | 
Postup přípravy
- 
																													Fazole rozmixujeme, přidáme psyllium, lněnou mouku, chia semínka, kypřící prášek, lahůdkové droždí, sůl, pepř a papriku. Dobře promícháme a necháme 10 minut odpočinout. 
- 
																													Pak těsto rozdělíme na 4 stejně velké části a uděláme bochánky. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na plechu s pečícím papírem na 180 st. asi 35 minut. Ještě horké potřeme rozpuštěným máslem. 
Makronutrienty
56%
32%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus | 
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 591 kJ | 837 kJ | 
| Kalorická hodnota | 141 kcal | 200 kcal | 
| Sacharidy z toho cukry | 16,5 g 0,457 g | 23,4 g 0,648 g | 
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,65 SVJ | 2,34 SVJ | 
| Tuky z toho nasycené mastné kyseliny | 3,6 g 1,05 g | 5,11 g 1,49 g | 
| Bílkoviny | 9,54 g | 13,5 g | 
| Sůl | 1,08 g | 1,54 g | 
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů

 
																							 
							 
							 
							












