 
																					- 50m
- 1 kus
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
| 3 kusy | 3 kusy | 
| 120 g | 120 g | 
| 40 g | 40 g | 
| 0,5 lžičky | 0,5 lžičky | 
| 1 špetka | 1 špetka | 
| 1 lžička | 1 lžička | 
| 0,5 lžičky | 0,5 lžičky | 
| 0,25 lžičky | 0,25 lžičky | 
| kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,25 lžičky | 0,25 lžičky | 
| na posyp 10 g | 10 g | 
Postup přípravy
- 
																													Vejce s tahini vyšleháme a vmícháme ostatní suroviny. Malou chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem a dáme do ní těsto. Povrch posypeme semínky. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 175 st. cca 45 minut Hotový chlebík vyjmeme z trouby a necháme vychladnout na mřížce. Uchováváme zabalený v utěrce. 
Makronutrienty
25%
30%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus | 
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 474 kJ | 5 068 kJ | 
| Kalorická hodnota | 352 kcal | 1 211 kcal | 
| Sacharidy z toho cukry | 14,1 g 1,28 g | 48,4 g 4,39 g | 
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,41 SVJ | 4,84 SVJ | 
| Tuky z toho nasycené mastné kyseliny | 26,2 g 4,74 g | 90,2 g 16,3 g | 
| Bílkoviny | 17 g | 58,3 g | 
| Sůl | 1,56 g | 5,36 g | 
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů

 
																							 
							 
							 
							












