Svěží a lehká snídaně, svačinka, případně i hlavní jídlo. Vajíčka a cottage sýr jsou zdrojem bílkovin, takže nás dobře zasytí.
- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
3 listy |
3 listy |
|
100 g |
100 g |
|
100 g |
100 g |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
4 kusy |
4 kusy |
Postup přípravy
-
Na wrap si v nějaké nádobě rozklepneme vejce, přidáme k nim trochu vody (aby se omeleta nevysušovala), rozmícháme vidličkou a nalijeme na rozpálenou pánev potřenou ghí. Pánev přiklopíme pokličkou a vaříme, dokud není omeleta hotová - cca 3 - 5 minut. Omeleta by neměla být moc tlustá, počet vajec na jednu omeletu tedy případně upravte podle velikosti pánve. Hotovou omeletu přesuneme na talíř a necháme vychladnout
Na náplň si v misce smícháme cottage sýr (snažíme se jej co nejvíce zbavit tekutiny, ve které ja neložený), nastrouhané jablíčko (také jej mírně vymačkáme a zbavíme přebytečné tekutiny), nasekané oříšky a nějaké koření. Já jsem použila trochu soli, nasekanou čerstvou mátu, skořici a naklíčené výhonky brokolice. Použít lze ale třeba také čerstvý tymián.
Náplň dáme na omeletu, zabalíme a máme hotovo. Výtvor lze ještě na závěr posypat třeba skořicí.
Makronutrienty
25%
38%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 554 kJ | 1 816 kJ |
| Kalorická hodnota | 132 kcal | 434 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
5,69 g
1,3 g |
18,7 g
4,27 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,569 SVJ | 1,87 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,53 g
2,72 g |
28 g
8,93 g |
| Bílkoviny | 8,74 g | 28,7 g |
| Sůl | 0,454 g | 1,49 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














