Tato lowcarb bábovka je výborná a vláčná, skvělá snídaně či dezert ke kávě.
- 1h
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
5 kusů |
5 kusů |
150 g |
150 g |
30 g |
30 g |
(rozehřátého a vychladlého) 80 g |
80 g |
250 g |
250 g |
200 ml |
200 ml |
50 g |
50 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky |
2 lžičky |
(nemusí být) 1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Celá vejce jsem se solí a erythritolem vyšlehala do pěny (cca 10 minut). Zašlehala jsem mléko, máslo a tvaroh. Pak jsem postupně po troškách zašlehala mouky smíchané s PDP a xanthanem.
Vzniklo mi hustší těsto, které jsem rozdělila do dvou misek. Do jedné misky jsem zašlehala kakao, kávu a rum.
-
Obě těsta jsem pak střídavě navrstvila do formy na bábovku. Mám silikonovou, kterou není třeba vymazávat. Vložila jsem do předehřáté trouby a pekla jsem na 180 stupňů 50 minut.
Po upečení jsem bábovku nechala ve formě vychladnout.
Makronutrienty
23%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 992 kJ | 529 kJ |
Kalorická hodnota | 237 kcal | 126 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,92 g
1,93 g |
4,75 g
1,03 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,892 SVJ | 0,475 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,8 g
6,73 g |
10 g
3,58 g |
Bílkoviny | 10,6 g | 5,65 g |
Sůl | 0,436 g | 0,232 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů