Chutný oběd s lowcarb přílohou.
Další recepty najdete i zde:
https://www.instagram.com/p/Cggc800rehz/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 7h
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Trhané maso | |
---|---|
1 250 g |
1 250 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 hrst |
1 hrst |
Batáty a cuketa | |
400 g |
400 g |
1 kus |
1 kus |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Maso očistíme, nasolíme, napepříme, potřeme hořčicí a dáme si multifunkčního hrnce (Salente Cuco) s bylinkami. Pomalíme 7 hodin.
-
Batát si nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka (já v multifunkčním hrnci Salente Cuco program dušení 5 minut). Poté opepříme a zakápneme olejem, cuketu osolíme a opepříme, dáme do HF (Klarstein VitAir) na 220 stupňů 10 minut, pak batátu otočíme, aby byla křupavá ze všech stran a cuketu promícháme a pečeme dalších 10 minut.
Makronutrienty
18%
40%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 698 kJ | 1 809 kJ |
Kalorická hodnota | 167 kcal | 432 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,95 g
1,12 g |
12,8 g
2,91 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,495 SVJ | 1,28 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,6 g
2,95 g |
30,1 g
7,65 g |
Bílkoviny | 11,3 g | 29,2 g |
Sůl | 0,579 g | 1,5 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů