TĚSTOVINY S MLETÝM MASEM A LILKEM (od 1 roku)

Máma v kuchyni

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

TĚSTOVINY S MLETÝM MASEM A LILKEM (od 1 roku)

Je vám také známa skutečnost, že vše co lze pojmenovat jako rajskou a smíchat s těstovinami, to bez problémů projde u každého malého dítěte? Alespoň u dětí, které já znám, to naprosto bezvýhradně platí, a to dokonce i tehdy, když tam nenápadně zašijete lilek. Když jsem tohle objevila, měla jsem z toho takový #MalýSvátek. ????

Vytvořeno ve spolupráci s Panzani.

Postup přípravy

  1. Příprava tohoto receptu vyžaduje trošku času dopředu, ale nebojte, čas bude ubíhat bez vašeho přičinění jen ve vaší troubě ????

    Nádobu vhodnou k pečení vytřete olejem a vložte do ní podélně rozpůlený lilek a stejným způsobem rozkrojená rajčata. Pečte cca hodinu na 180°C, dokud vše krásně nezměkne a nezezlátne. Poté z trouby vytáhněte a nechte vychladnout. Dejte si vařit také těstoviny.

  2. Mezitím si v pánvi rozpalte malé množství oleje a začněte na něm restovat najemno nakrájenou cibuli. Až začne chytat barvu, přidejte mleté maso, osolte a posypte bylinkami. Občasně promíchejte, aby se maso opeklo ze všech stran. Ke konci přihoďte také na drobné kousky nakrájený česnek a orestujte. Nakonec přidejte rajčata a lilek, který se vám díky upečení podaří krásně vydlabat či oloupat od tuhých slupek.

  3. Promíchejte a v případě potřeby ještě dosolte či dochuťte bylinkami a česnekem. Smíchejte s uvařenými těstovinami a posypte strouhaným parmezánem.

    TIP: Pokud byste měli kyselejší zimní rajčata, možná pomůže, pokud směs během restování zaprášíte lžící cukru. Ten příjemně zkaramelizuje a dodá další chuťový rozměr. U sladkých rajčat to samozřejmě není potřeba a jídlo budete mít zdravější.

  4. Dětská specifika:

    Lilek i rajčata jsou zdravou zeleninou, avšak o něco hůře stravitelnou, proto řadím dle tabulek do receptů od 1 roku.

    Pozor na horší stravitelnost a nadýmání u cibule a česneku. U dětí do roka či citlivějších dětí doporučuju nejprve vyzkoušet či případně vynechat.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte