Výborný nízkosacharidový dort, pro milovníky termixu dezert jako dělaný....
- 4h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
100 g |
100 g |
20 g |
20 g |
20 g |
20 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
20 g |
20 g |
Termix | |
200 ml |
200 ml |
100 g |
100 g |
500 g |
500 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Oddělíme žloutky od bílků.
Žervé prošleháme, přidáme do něj žloutky, všechny zbylé suché přísady a opět prošleháme.
Bílky našleháme do tuhého sněhu a ten pak po částech zapracujeme do kokosové směsi.
Dno formy vyložíme pečícím papírem a vylijeme do ní těsto.
Připravené těsto vložíme do předem vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme 15 minut.
-
Smetanu ke šlehání pomalu zahříváme v kastrůlku dokud neuvidíme první bublinky a odstavíme. Přihodíme nalámané kousky vysokoprocentní čokolády. Mícháme dokud se nepropojí, dáme chladit (několik hodin)
-
Vychlazené vyšleháme jako šlehačku a vmícháme do 500g tvarohu s trochou sladidla. Návršíme na korpus a opět vychladíme.
-
Korpus před navršením krému lehce pomazavam LC marmeládou, nebo ho můžeme poklást ovocem (maliny borůvky).
Dobrou chuť!
Makronutrienty
24%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 047 kJ | 1 039 kJ |
Kalorická hodnota | 250 kcal | 248 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,23 g
4,38 g |
9,17 g
4,35 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,923 SVJ | 0,917 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,2 g
10,2 g |
20 g
10,1 g |
Bílkoviny | 9,56 g | 9,49 g |
Sůl | 0,177 g | 0,176 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů