Luxusní záležitost...
- 2h
- 50 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
200 g |
200 g |
3 kusy |
3 kusy |
1 kus |
1 kus |
300 g |
300 g |
600 g |
600 g |
Krém | |
900 ml |
900 ml |
puding s příchutí vanilky, prášek 3 kusy |
3 kusy |
500 g |
500 g |
75 g |
75 g |
240 g |
240 g |
Na ozdobu | |
50 kusů |
50 kusů |
50 kusů |
50 kusů |
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Vše zpracujeme v těsto a dáme na 2 hodiny do lednice.
Pak vyválíme na 2 mm silný plát a formičkami na tartaletky vykrájíme kolečka. Vykrojené těsto vložíme do formiček a dno popícháme vidličkou. Upečeme v troubě vyhřáté na 200°C.
-
Po vychladnutí naplníme krémem a ozdobíme ovocem. Ovoce potřeme rozpuštěnou želatinou uvařenou podle návodu na sáčku.
-
Z mléka a pudinkových prášků uvaříme pudink. Necháme vychladnout. Do vychladlého pudinku zašleháme tvaroh, cukr a máslo.
Makronutrienty
68%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 758 kJ | 824 kJ |
Kalorická hodnota | 181 kcal | 197 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
24,9 g
11,4 g |
27,1 g
12,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,49 SVJ | 2,71 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,83 g
4,34 g |
8,52 g
4,72 g |
Bílkoviny | 4,03 g | 4,38 g |
Sůl | 0,038 g | 0,041 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů