Srdiečkové vegan cícerovo - cuketové kari na rozmačkaných batátoch
Účastní se soutěže: Spolu u stolu
Ja tu mám pre vás celkom neprvoplánovane ( tej miske sa nedalo odolať ☺️) srdiečkové vegan cícerovo - cuketové kari na rozmačkaných batátoch
- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Kari | |
---|---|
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
400 g |
400 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
200 ml |
200 ml |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Příloha | |
300 g |
300 g |
100 ml |
100 ml |
1 g |
1 g |
Postup přípravy
-
Na kokosovom oleji si osmahneme 1ČL obľúbeneného masala korenia ( teraz mám doma tandoori masalu od sonnentoru), 1ČL mletého zázvoru, mletej rasce a koriandru. Cícer som použila z plechovky, takže som ho vlastne len prepláchla a pridala do panvice. Zmes korenín zalejeme lúpanými rajčinami, je na vás, či si vyberiete tie krájané alebo celé, vmiešame rajčinový pretlak a konzervu kokosového mlieka, ja som mala chuť na poriadne krémové kari, tak som použila celú konzervu. Zároveň pridáme nakrájanú cuketu. Jedlo dochutíme ešte 1ČL kari korenia, 1ČL sladkej papriky a chilli papričkou.
-
Varíme do zmäknutia cukety. Po uvarení môžeme pridať 1 roztlačený strúčik cesnaku.
-
Batáty som namiesto ryže použila preto, lebo som sa jej, čo som ju jedla asi tri dni po sebe, proste prejedla :) Takéto kari je samozrejme chuťovo sladšie jak to ryžové, tak ak chcete, nahraďte batát klasicky ryžou.
Sladké zemiaky ( 2 väčšie) si ošúpeme, nakrájame narobno a uvaríme. Po uvarení ich pomačkáme, znovu do nich použijeme kokosový olej a ochutíme morskou soľou a bylinkami alebo bylinkovou soľou.
Prajem dobrú chuť
Makronutrienty
58%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 466 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 111 kcal | 0 cal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,7 g
1,98 g |
0 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,27 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,86 g
4,75 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 3,5 g | 0 g |
Sůl | 0,244 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů