Luxusní lowcarb oběd, s čerstvými hříbky a fazolkami...mňam!
Parádní jídlo od Lucky Valchové, děkujeme :)
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Omáčka | |
---|---|
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
150 g |
150 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 snítka |
1 snítka |
100 ml |
100 ml |
100 ml |
100 ml |
250 g |
250 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný 50 g |
50 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Fazolky | |
150 g |
150 g |
150 g |
150 g |
80 g |
80 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Kuřecí prso nakrájíme na menší medailonky a okořeníme na přirodno (sůl, pepř). Na širší pánvi na olivovém oleji osmahneme kuřecí medailonky z obou stran a vyndáme z pánve.
-
Do pánve dáme máslo a na mírném plameni ho necháme rozpustit, přidáme pokrájene hříbky a pomalu je restujeme do měkka, přibližně 5 minut, dokud nepovolí a lehce zezlátnou.
????Přidame do pánve najemno nasekaný česnek, lehce zaprášíme tymiánem, osolíme a opepříme, a ještě restujeme dalších pár minut.
-
Pak přilijeme víno, necháme odpařit, poté přilijeme vývar, pokud máme a dál restujeme, dokud se tekutina opět neodpaří a zbylá šťáva bude opět hustější.
-
Vlijeme smetanu, krátce povaříme - pozor, ne zprudka, mohla by se srazit. Jakmile omáčka trochu zhoustne, vmícháme nastrouhaný parmezán, vložíme zpět kuřecí medailonky, a vše spolu promícháváme než se parmazán rozpustí. Do omáčky můžeme na závěr vmíchat trošku nasekané petrželkové natě.
Paralelně během vaření omáčky na druhé pánvi osmahneme šalotku, přidáme slaninu a orestujeme, nakonec to samé s fazolkami, dochutíme.
-
➡️ Pokud nebudete dávat vývar, snižte pak množství parmazánu, jinak bude omáčka až moc hustá.
➡️ Samozřejmě omáčkou můžeme přelít i jakýkoliv jiný plátek masa.
➡️ Omáčka je moc dobrá i ze žampiónů a skvěle se hodí ke grusetkám.
Makronutrienty
13%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 787 kJ | 5 289 kJ |
Kalorická hodnota | 188 kcal | 1 264 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,6 g
0,945 g |
24,2 g
6,35 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,36 SVJ | 2,42 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,5 g
8,46 g |
104 g
56,9 g |
Bílkoviny | 7,82 g | 52,5 g |
Sůl | 0,883 g | 5,93 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů