Rychlý a lehký salát v asijském stylu je vynikající přílohou například k sushi. Hotový je za pár minut.
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
|
200 g |
200 g |
|
200 g |
200 g |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Ředkev a mrkev očistíme, nastrouháme na struhadle nahrubo.
Cibulku nakrájíme na kolečka.
Z oleje, citronové šťávy, sojové omáčky a koření si vymícháme zálivku. Můžeme přidat trochu sladké složky - lžičku medu. Vše promícháme.
Dosolíme a dokořeníme dle vlastní chuti. Sypeme sezamem a podáváme nebo necháme uležet, aby se chutě propojily.
Makronutrienty
52%
10%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 284 kJ | 708 kJ |
| Kalorická hodnota | 67,9 kcal | 169 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
6,39 g
2,23 g |
15,9 g
5,54 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,639 SVJ | 1,59 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,58 g
0,677 g |
11,4 g
1,69 g |
| Bílkoviny | 1,22 g | 3,04 g |
| Sůl | 1,09 g | 2,71 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














