Sashimi na low carb? Žádný problém. Miluju sushi a květáková varianta mi přijde více než důstojnou náhradou klasické rýže. Určitě vyzkoušejte:)
- 55m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
300 g |
300 g |
50 g |
50 g |
250 g |
250 g |
1 g |
1 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Navíc budete potřebovat mléko - stačí jeden hrnek a zbytek doplnit vodou. Dále 2 lžíce rýžového octa navíc.
Květák nasekejte najemno, přidejte sůl, dvě lžíce octa a uvařte v mléce - stáhne část květákové pachuti. V receptu mléko neuvádíme - po uvaření ho slijeme a nezapočítáme tak do nutričních hodnot.
Uvařený květák slijte, nechte vykapat a vychladit. Ochuťte dle vlastní chuti směsí soli, octa, erythritolu. Navlhčenou rukou nebo lžící formujte malé hromádky. Z uvedeného množství vyjde 12 větších anebo 15 menších kousků.
Lososa nakrájíme na kousky tak, aby po položení hrudku zakryly. Obtočíme řasou.
Makronutrienty
16%
60%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 351 kJ | 2 287 kJ |
Kalorická hodnota | 83,8 kcal | 547 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,55 g
1,27 g |
16,6 g
8,28 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,255 SVJ | 1,66 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,89 g
1,01 g |
25,3 g
6,56 g |
Bílkoviny | 9,59 g | 62,6 g |
Sůl | 1,13 g | 7,36 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů