Mleté maso plněné špenátem, výborný oběd či večeře v low carb (LC) verzi.
- 1h
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
2 lžičky |
2 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 kusy |
2 kusy |
100 g |
100 g |
vařená natvrdo 2 kusy |
2 kusy |
Špenát | |
3 hrsti |
3 hrsti |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
3 kusy |
3 kusy |
Postup přípravy
-
1kg mleteho masa - pul na pul hovezi a veprove, koreni na mlete maso, trosicku soli, 2 vajicka. Prohnacat. Spenat podusit na cibulce a trochu cesneku.
-
Na pecici papir naklast slaninu, na to rozlozit maso, na maso spenat. Ja jsem mela jeste 2 varena vajicka, tak jsem je dala doprostred. Zabalit do peciciho papiru a nechat pect v tom papiru. Ke konci papir odrolovat a nechat dopect do krupava.
-
Ten papir krasne podrzi tvar sekane, jen priste si musim ohlidat vic, aby mi neujela napln.
Makronutrienty
3%
43%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 946 kJ | 1 751 kJ |
Kalorická hodnota | 226 kcal | 418 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,06 g
0,42 g |
1,96 g
0,778 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,106 SVJ | 0,196 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,9 g
7,02 g |
33,1 g
13 g |
Bílkoviny | 14,4 g | 26,7 g |
Sůl | 0,557 g | 1,03 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů