Výtečné a rychlé jídlo!
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Rizoto | |
---|---|
250 g |
250 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
200 g |
200 g |
2 kusy |
2 kusy |
2 snítky |
2 snítky |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Hned na začátku dáme vařit 250g rýže basmati tak, jak jsme zvyklí. Zatímco se rýže vaří, v pánvi na dvou lžicích ghí (nebo másla) osmahneme polovinu na kolečka pokrájeného pórku. Po chvilce přidáme na kostičky nakrájený marinovaný tempeh (balení 200g) a opět zprudka osmahneme.
-
Mezitím si na malé kostičky nakrájíme dvě mladé (pevné) cukety a přidáme je do pánve. Poté přidáme dvě lžičky čerstvého (nebo sušeného tymiánu), lžičku soli a špetku pepře a opékáme jen tak dlouho aby cuketa zůstala lehce „křupavá“. Přidáme uvařenou rýži, promícháme a podáváme.
Makronutrienty
66%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 451 kJ | 3 581 kJ |
Kalorická hodnota | 108 kcal | 856 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,9 g
0,308 g |
126 g
2,44 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,59 SVJ | 12,6 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,18 g
15,8 g |
25,2 g
126 g |
Bílkoviny | 4,95 g | 39,2 g |
Sůl | 0,423 g | 3,35 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů