Před lety jsem si tak nějak vymyslela tento recept, od té doby jsou mým nejoblíbenějším cukrovím vůbec. Díky punčové nádivce voňavé a pikantní, však zkuste.
- 3h
- 60 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto linecké | |
---|---|
300 g |
300 g |
100 g |
100 g |
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
Nádivka | |
150 g |
150 g |
4 lžíce |
4 lžíce |
6 lžic |
6 lžic |
1 lžička |
1 lžička |
Poleva | |
100 g |
100 g |
50 g |
50 g |
Ještě | |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Vypracujeme klasické linecké těsto, necháme odpočinout.
Vyválíme plát, vykrajujeme rohlíčky, upečeme dorůžova.
-
Druhý den si připravíme punčovou nádivku.
Možno si přidat co máte rádi (ořechy, sušenky), já doporučuji takto.
Chuť a exkluzivitu dodává punčové aroma!!! Koupí se v lahvičče v drogerii.
Na každý linecký rohlíček jsem zdobičkou udělala hada rybízovou marmeládou (nemusí být).
-
Z nádivky tvarujeme jakoby vanilkový tenký rohlíček, položíme na linecký a přitiskneme, dotvarujeme. Je to lepkavá a zdlouhavá práce, ale stojí zato.
-
Zatuhlé polijeme čokopolevou a příp. dozdobíme - nepřeháněla bych, ať punč vynikne :-).
-
Jsou fakt výtečné, zrovna jsem měla doma punčové aroma a s tím je to to pravé.
Makronutrienty
68%
7%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 707 kJ | 329 kJ |
Kalorická hodnota | 408 kcal | 78,5 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
51,7 g
19,4 g |
9,96 g
3,73 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 5,17 SVJ | 0,996 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,5 g
7,48 g |
3,76 g
1,44 g |
Bílkoviny | 5,09 g | 0,98 g |
Sůl | 0,088 g | 0,017 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů