PŠTROSÍ VEJCE z MLETÉHO MASA s BLANŠÍROVANÝMI FAZOLKAMI

PŠTROSÍ VEJCE z MLETÉHO MASA s BLANŠÍROVANÝMI FAZOLKAMI 1 další fotka

Někdo jim říká pštrosí vejce, někdo skotská vejce někdo prostě vejce obalená v mletém mase. Nic to nemění ovšem na tom, že z pár surovin můžeme ukuchtit výtečný lowcarb sytý oběd.

Krásný recot od Luc Ka, děkujeme :)

Postup přípravy

  1. Troubu zapneme na 190 °C, plech vyložíme pečicím papírem. Vajíčka uvaříme na nahniličko (cca 5–6 minut).

    Petrželku nasekáme nadrobno, vsypeme ji do větší mísy, přidáme maso a koření, dobře promícháme.

  2. Uvařená vejce slijeme, propláchneme studenou vodou a oloupeme

    Masovou směs rozdělíme na takový počet dílů, kolik máme vajec. Na prkénko si dáme potravinářskou folii, jeden díl masa rozprostřeme do placky, do středu položíme jedno vejce. Folii chytneme za rohy a i s vejcem dáme do dlaně a hezky ho zabalíme do masové směsi, aby nikde neprosvítal bílek.

  3. V hlubokém talíři rozšleháme vidličkou zbylé jedno vejce. Do druhého talíře nasypeme LSD. Masový zámotek namočíme nejprve do vejce, pak obalíme v LSD a dáme na připravený plech.

  4. Pečeme je v předehřáté troubě dozlatova zhruba 25 minut. Během toho co se vejce pečou, si připravíme přílohu. Jako přílohu můžeme cokoliv, ale se "zelenou" přílohou vejce na talíři vyniknou :)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte