Někdo jim říká pštrosí vejce, někdo skotská vejce někdo prostě vejce obalená v mletém mase. Nic to nemění ovšem na tom, že z pár surovin můžeme ukuchtit výtečný lowcarb sytý oběd.
Krásný recot od Luc Ka, děkujeme :)
- 40m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
400 g |
400 g |
3 kusy |
3 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
Na obalení | |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
Příloha | |
100 g |
100 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Troubu zapneme na 190 °C, plech vyložíme pečicím papírem. Vajíčka uvaříme na nahniličko (cca 5–6 minut).
Petrželku nasekáme nadrobno, vsypeme ji do větší mísy, přidáme maso a koření, dobře promícháme.
-
Uvařená vejce slijeme, propláchneme studenou vodou a oloupeme
Masovou směs rozdělíme na takový počet dílů, kolik máme vajec. Na prkénko si dáme potravinářskou folii, jeden díl masa rozprostřeme do placky, do středu položíme jedno vejce. Folii chytneme za rohy a i s vejcem dáme do dlaně a hezky ho zabalíme do masové směsi, aby nikde neprosvítal bílek.
-
V hlubokém talíři rozšleháme vidličkou zbylé jedno vejce. Do druhého talíře nasypeme LSD. Masový zámotek namočíme nejprve do vejce, pak obalíme v LSD a dáme na připravený plech.
-
Pečeme je v předehřáté troubě dozlatova zhruba 25 minut. Během toho co se vejce pečou, si připravíme přílohu. Jako přílohu můžeme cokoliv, ale se "zelenou" přílohou vejce na talíři vyniknou :)
Makronutrienty
7%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 834 kJ | 2 390 kJ |
Kalorická hodnota | 199 kcal | 571 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,29 g
0,667 g |
6,56 g
1,91 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,229 SVJ | 0,656 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,3 g
5,55 g |
40,9 g
15,9 g |
Bílkoviny | 14,1 g | 40,5 g |
Sůl | 0,656 g | 1,88 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů