Dnes jsem kvůli mému opětovnému zařazování bezlepkových výrobků po Whole 30 uvařila pohankového kubu. Místo pšeničných krupek se dá pohanka a bezlepkové jídlo je na světě
- 1h
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
2 hrnky |
2 hrnky |
4 lžíce |
4 lžíce |
50 g |
50 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
3 lžičky |
3 lžičky |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Houby jsem namočila na 15 minut do horké vody a povařila dalších deset minut (dle instrukcí na obalu).
Podle instrukcí jsem si také připravila a uvařila pohanku.
-
V nepřilnavém pekáčku jsem na ghí asi 5 minut restovala na jemno pokrájenou cibuli dorůžova. Pak jsem přidala scezené a pokrájené houby, pohanku a ostatní koření a vařila vše ještě 5 minut. Směs jsem na povrchu uhladila lžící a dala péct pod pokličkou na 20 minut do trouby při 190°C.
Makronutrienty
72%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 288 kJ | 2 293 kJ |
Kalorická hodnota | 308 kcal | 548 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
49,2 g
1,29 g |
87,6 g
2,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,92 SVJ | 8,76 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10 g
6 g |
17,8 g
10,7 g |
Bílkoviny | 8,73 g | 15,5 g |
Sůl | 0,826 g | 1,47 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů