Chutné a syté lowcarb jídlo, doplníme zeleninou a dipem.
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 46m
- 6 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
2 kusy |
2 kusy |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu 1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
1/2 brokolice a 1 mrkev nahrubo nastrouhám, přidám 100 g jemně strouhané goudy, 1 vejce, 2 lžíce lahůdkového droždí, 1 lžičku guarové gumy, 2 stroužky česneku, sůl, pepř - vše smíchám a nechám chvíli odpočinout.
-
Na pečící papír dám vrstvu směsi, na to část hermelínu, zase vrstvu a rukou upevním. Peču na 170°C cca 30 minut.
Makronutrienty
20%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 643 kJ | 712 kJ |
Kalorická hodnota | 154 kcal | 170 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,34 g
2,07 g |
5,92 g
2,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,534 SVJ | 0,592 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,36 g
2,98 g |
10,4 g
3,31 g |
Bílkoviny | 12 g | 13,3 g |
Sůl | 1,15 g | 1,28 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů