Chutné a syté lowcarb jídlo, doplníme zeleninou a dipem.
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 46m
- 6 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
1 kus |
1 kus |
|
100 g |
100 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu 1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
1/2 brokolice a 1 mrkev nahrubo nastrouhám, přidám 100 g jemně strouhané goudy, 1 vejce, 2 lžíce lahůdkového droždí, 1 lžičku guarové gumy, 2 stroužky česneku, sůl, pepř - vše smíchám a nechám chvíli odpočinout.
-
Na pečící papír dám vrstvu směsi, na to část hermelínu, zase vrstvu a rukou upevním. Peču na 170°C cca 30 minut.
Makronutrienty
20%
44%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 631 kJ | 691 kJ |
| Kalorická hodnota | 151 kcal | 165 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
5,3 g
1,98 g |
5,81 g
2,18 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,53 SVJ | 0,581 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,46 g
3,01 g |
10,4 g
3,3 g |
| Bílkoviny | 11,4 g | 12,5 g |
| Sůl | 1,17 g | 1,28 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














