Voňavý a vláčný lowcarb dezert či snídaně :)
Další nápady a inspirace ➡️🍀🩷 @hrisny_lowcarb
https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 45m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
200 g |
200 g |
|
3 kusy |
3 kusy |
|
mouka mandlová z mandlových jader 130 g |
130 g |
|
40 g |
40 g |
|
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
|
kořenicí směs perníkové koření 2 lžičky |
2 lžičky |
|
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
|
40 g |
40 g |
| Na ozdobení | |
|
130 g |
130 g |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
ovoce sušené mrazem, lyofilizované 2 g |
2 g |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
30 g |
30 g |
Postup přípravy
-
Cottage rozmixujeme dohladka, přidáme mandlovou mouku, rozehřáté máslo, kakao, perníkové koření, mandlové plátky, prášek do pečiva a pořádně promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, ke žloutkům přidáme 3 lžíce vlažné voda a vyšleháme do světlé pěny. Žloutkovou pěnu přilijeme k testu a promícháme, poté opatrně přimícháme i bílkový sníh. Těsto přelijeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem, pečeme na 170 stupňů a propečenost zkoušíme špejlí.
-
Upečený korpus lehce polijeme sirupem, poté přelijeme rozehřátou čokoládu s máslem. Dozdobíme mandlemi a ovocem.
Makronutrienty
26%
22%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 485 kJ | 980 kJ |
| Kalorická hodnota | 355 kcal | 234 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
14,6 g
5,46 g |
9,64 g
3,6 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,46 SVJ | 0,964 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
28,6 g
9,75 g |
18,9 g
6,43 g |
| Bílkoviny | 12,3 g | 8,09 g |
| Sůl | 0,462 g | 0,305 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














