- 40m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
0,3 kusu |
0,3 kusu |
100 g |
100 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Květák rozeberte na růžičky a uvařte do poloměkka. Smetani smíchejte v kořením. Květák sceďte a nechce okapat, aby v něm opravdu nezůstala voda. Růžičky obalte v kořeněné smetaně. Dejte na pečící papír a pečtě na 200 asi 20 minut (podle velikosti růžiček).
Makronutrienty
41%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 422 kJ | 1 447 kJ |
Kalorická hodnota | 101 kcal | 346 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,42 g
1,83 g |
18,6 g
6,28 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,542 SVJ | 1,86 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,26 g
2,13 g |
18 g
7,31 g |
Bílkoviny | 2,39 g | 8,21 g |
Sůl | 0,487 g | 1,67 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů