 
																					- 20m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Dýně | |
|---|---|
| 250 g | 250 g | 
| 1 kus | 1 kus | 
| 2 kusy | 2 kusy | 
| 1 lžička | 1 lžička | 
| 1 špetka | 1 špetka | 
| 1 špetka | 1 špetka | 
| Navrch | |
| bílý sýr v nálevu, balkánský typ 50 g | 50 g | 
| 2 kusy | 2 kusy | 
Postup přípravy
- 
																													Dýni nakrájíme na kostičky i se slupkou. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek, osolíme, opepříme, promícháme a dáme do zapékací misky. Ještě vložíme lžičku másla a zapečeme. 
- 
																													Hotovou dýni posypeme rozdrobeným balkánským sýrem a již nepečeme. Podáváme s volskými oky a čerstvou zeleninou. 
Makronutrienty
35%
33%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci | 
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 353 kJ | 1 768 kJ | 
| Kalorická hodnota | 84,3 kcal | 423 kcal | 
| Sacharidy z toho cukry | 5,37 g 2,11 g | 26,9 g 10,6 g | 
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,537 SVJ | 2,69 SVJ | 
| Tuky z toho nasycené mastné kyseliny | 5,02 g 2,57 g | 25,1 g 12,9 g | 
| Bílkoviny | 5,14 g | 25,8 g | 
| Sůl | 0,454 g | 2,28 g | 
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů

 
																							 
							 
							 
							












