Chtěla jsem co nejjednodušší jídlo z patizonu.
- 40m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
500 g |
500 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Patizon nakrájejte na čtvrtky, umyjte, oloupejte a vyndejte jádřince. Dále čtvrtky nakrájejte na podkovy.
Na plech dejte papír na pečení a potřete trochou oleje. Do zbytku oleje dejte koření, česnek, sůl a promíchejte. Směsí potřete patizon.
Dejte péct do trouby na 180 st. a pečte asi 20 minut.
Makronutrienty
25%
7%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 505 kJ | 1 348 kJ |
Kalorická hodnota | 121 kcal | 322 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,16 g
2,28 g |
11,1 g
6,09 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,416 SVJ | 1,11 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,5 g
0,694 g |
30,6 g
1,85 g |
Bílkoviny | 1,26 g | 3,37 g |
Sůl | 1,43 g | 3,83 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů