- 2h
- 40 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
250 g |
250 g |
|
120 g |
120 g |
|
300 g |
300 g |
|
80 g |
80 g |
| Náplň | |
|
250 g |
250 g |
|
zahuštěné kondenzované mléko slazené 150 g |
150 g |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
| Poleva | |
|
200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
udělat těsto,nechat odpočinout,vykrojit oválky a slepit krémem.polovinu máčet v čokoládě a ozdobit půlkou mandleové oválky s karamel.krémem —
Makronutrienty
50%
6%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 953 kJ | 664 kJ |
| Kalorická hodnota | 467 kcal | 159 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
40 g
22,1 g |
13,6 g
7,52 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4 SVJ | 1,36 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
34,7 g
13,8 g |
11,8 g
4,69 g |
| Bílkoviny | 5,05 g | 1,72 g |
| Sůl | 0,069 g | 0,024 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














