Míša řezy

Dagmar Kazdová

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Míša řezy 2 další fotky

Postup přípravy

  1. Těsto: Celá vejce ušlehám s cukrem do pěny, zašlehám olej a pak mouku s práškem do pečiva. Ještě chvíli šlehám.

    Upeču na vymazaném a moukou vysypaném plechu. Nechám vychladnout.

  2. Krém: Ušlehám máslo s cukrem, pak přidám tvaroh a ještě chvilku šlehám. Natřu na vychladlý piškot a dám do lednice na chvilku ztuhnout.

  3. Čokoládová poleva: Ve vodní lázni rozpustím půlku másla a přidám do něj kakao a cukr tak, aby vznikla hustší poleva. Bohužel neřeknu poměr, přisypávám "přiměřeně" asi jako občas každá z nás. Je lepší dvakrát ochutnat, než jednou přesladit. Přiliju rum (opět "přiměřeně" podle chuti). Poleva se mi vždy srazí, protože rum je chladnější. Přidávám k ní pak po lžících vroucí vodu (asi 3 lžíce, může být víc) a míchám a míchám, dokud není poleva opět krásně hladká a lesklá.

    Musí být dostatečně hustá, ale pořád tekoucí, aby se na řezy nemusela natírat nožem, ale jenom nalít na tvaroh a polít celý povrch pouhým nakloněním pekáče.

  4. Tato poleva úplně neztuhne ani po vychlazení, jako čistá čokoláda a jde krásně krájet i na tak měkkém podkladu, jako je tvaroh. Navíc tím, že se nemusí natírat nožem, je krásně hladká a řezy vypadají upraveně.

    Dozdobíme podle vlastní fantazie.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte