Jeden z nejoblíbenějších lowcarb dezertů!
Pokud se vám recept líbí, prosím sledujte i zde 🫶
https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=ZDdkNTZiNTM=
- 30m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
5 lžic |
5 lžic |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
4 lžíce |
4 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Krém | |
500 g |
500 g |
200 g |
200 g |
20 g |
20 g |
Čokoláda | |
možná by stačilo pouze 100g, vrstva byla celkem vysoká (ale mě to nevadí) 150 g |
150 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
ovoce sušené mrazem, lyofilizované 5 g |
5 g |
Postup přípravy
-
Oddělíme bílky od žloutků, do bílků přidáme špetku soli a vymixujeme na tuhý sníh. Do žloutků dáme sladidlo, vodu a mixujeme do světlé pěny. Do pěny přidáme kakao, mouku a prášek do pečiva a zamícháme, poté pomalu a opatrně promícháváme se sněhem. Pečeme na 180 stupňů cca 15 minut (propečení zkusíme špejlí).
-
Změklé máslo vyšleháme, přidáme sirup s tvarohem a šleháme do hladkého krému. Dáme na vychladlý korpus a necháme zatuhnout v lednici.
-
Společně rozpustíme a nalijeme na vychlazený korpus s krémem. Ozdobíme ovocem a necháme zatuhnout v lednici.
Makronutrienty
14%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 372 kJ | 1 470 kJ |
Kalorická hodnota | 328 kcal | 351 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,59 g
2,63 g |
7,06 g
2,81 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,659 SVJ | 0,706 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
30,3 g
16,6 g |
32,5 g
17,8 g |
Bílkoviny | 9,28 g | 9,95 g |
Sůl | 0,211 g | 0,226 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů