Ryby u nás máme moc rádi...
- 45m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Ryba | |
---|---|
štikozubec chilský filé (mořská štika, hejk) 750 g |
750 g |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 stonek |
1 stonek |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
6 kuliček |
6 kuliček |
150 ml |
150 ml |
100 g |
100 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 špetky |
2 špetky |
4 lžíce |
4 lžíce |
Postup přípravy
-
Cca 750g ryby (měla jsem 9 kousků mražených kulatých medailonků z mořské štiky), 1 cibule (nadrobno), 2 mrkve (nahrubo nastrouhat nebo na tenoučké nudličky), 1/2 celeru (obdobně jako mrkev), 1 stonek řapíkatého celeru (na kolečka), 1 menší pórek (na kolečka), 2 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, 150ml smetany, 100g tvrdého uzeného sýra (nahrubo nastrouhat), máslo, sůl, mletý pepř.10
-
Porce filé (ale klidně může být i rybička s kostmi) osolit, opepřit, obalit v hladké mouce a zprudka orestovat na másle. Naskládat do máslem vymazaného pekáče a zakápnout lehce citronovou šťávou.
-
Do výpeku vsypat nadrobno pokrájenou cibuli, kořenovou zeleninu a pórek, přidat bobkový list, nové koření, sůl a mletý pepř a za občasného míchání nechat zeleninku mírně změknout.
-
Pak odstranit koření, zalít smetanou a nechat prohřát. Hotovou směs lžící navrstvit na jednotlivé porce ryby, posypat strouhaným uzeným sýrem a nechat v troubě asi 30 minut přiklopené zapékat.
Makronutrienty
36%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 367 kJ | 1 690 kJ |
Kalorická hodnota | 87,7 kcal | 404 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,52 g
1,41 g |
30 g
6,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,652 SVJ | 3 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,4 g
12,9 g |
15,6 g
59,4 g |
Bílkoviny | 8,24 g | 37,9 g |
Sůl | 0,86 g | 3,96 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů