Jídlo klasické, v lowcarb kabátku, čili zdravé.
Další recepty a inspirace nalezneš i zde:
https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=ZDdkNTZiNTM=
- 50m
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
|
400 g |
400 g |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
nebo sádlo 1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 kg |
1 kg |
| "Rýže" | |
|
1 kus |
1 kus |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
Postup přípravy
-
Maso si zarestujeme na másle dozlatova, přidáme pórek, houby a restujeme dál. Osolíme, opepříme a dusíme doměkka (já v multifunkčním hrnci Salente Cuco 45 minut)
-
Brokolici a mrkev si rozmixujeme nadrobno, na pánev dáme lžičku másla, přidáme brokolici a mrkev, osolíme a opepříme. Přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
Makronutrienty
17%
42%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 529 kJ | 2 467 kJ |
| Kalorická hodnota | 126 kcal | 590 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
3,58 g
0,842 g |
16,7 g
3,93 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,358 SVJ | 1,67 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,91 g
7,59 g |
41,6 g
35,4 g |
| Bílkoviny | 9,11 g | 42,5 g |
| Sůl | 5,12 g | 23,9 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














