Chutný lowcarb oběd, brzo hotový.
Děkujeme Aleně Vaňousové za recept :)
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
200 g |
200 g |
250 g |
250 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
nakrouhaneho špičatého zelí 300 g |
300 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
kořenicí směs kari, středně ostré 1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Nakrájela jsem 200g kuřecích jater a dva kuřecí stehenní řízky cca 250 g. Dále jednu malou cibuli, jeden pórek, cca 300g nakrouhaneho špičatého zelí, jednu bílou papriku (lepší by byla červená, ale ta byla zrovna moc drahá). Vše jsem orestovala na hluboké pánvi wok, okořenila jsem trochou sójové omáčky a kari kořením a na talíři jsem ozdobila opraženými mandlovými lupínky.
Makronutrienty
29%
57%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 263 kJ | 1 769 kJ |
Kalorická hodnota | 62,9 kcal | 423 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,95 g
0,792 g |
26,5 g
5,32 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,395 SVJ | 2,65 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,02 g
17,5 g |
13,6 g
118 g |
Bílkoviny | 7,75 g | 52,1 g |
Sůl | 0,139 g | 0,932 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů