Připravte si lehkou, zdravou a výbornou večeři z lososa s brokolicí a křupavými mandlemi. Tento recept je nutričně vyvážený a připravený s minimální námahou.
- 40m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
|
700 g |
700 g |
|
4 lžíce |
4 lžíce |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
0,7 lžičky |
0,7 lžičky |
|
4 stroužky |
4 stroužky |
|
1 svazek |
1 svazek |
|
60 g |
60 g |
|
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
Začněte s lososem. Dobře ho omyjte, osušte a nakrájejte na větší porce. Připravte si marinádu smícháním sójové omáčky a šťávy z limetky.. Lososa marinádou důkladně potřete a nechte ho odpočívat v lednici aspoň hodinku, aby se chutě krásně propojily.
-
Mezitím si připravte brokolici - rozeberte ji na růžičky a krátce, asi dvě minuty, ji povařte v osolené vodě. Poté ji sceďte a nechte okapat. Oloupejte česnek, očistěte jarní cibulku a oboje nakrájejte na plátky.
-
V hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje. Nejprve zprudka opečte mandle dozlatova, pak k nim přidejte brokolici a krátce vše orestujte. Ochuťte pepřem, solí, případně pokud chcete změnu, tak další citronovou šťávou, zázvorem nebo bylinkami - co máte po ruce a chutná vám:) Směs mandlí a brokolice vyndejte z pánve a odložte stranou. Poté v téže pánvi opečte marinovaného lososa. Jakmile začne hezky zlátnout, přidejte nakrájený česnek a jarní cibulku a ještě chvíli vše společně restujte. Podávejte s opečenou brokolicí a mandlemi.
Makronutrienty
24%
52%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 389 kJ | 1 918 kJ |
| Kalorická hodnota | 92,9 kcal | 458 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
4,38 g
1,28 g |
21,6 g
6,33 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,438 SVJ | 2,16 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,37 g
0,607 g |
21,6 g
3 g |
| Bílkoviny | 9,5 g | 46,9 g |
| Sůl | 0,454 g | 2,24 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













