přesně podle https://www.ceskatelevize.cz/…/8157-marinovane-veprove-kol…/
- 5h:15m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
|
1 000 g |
1 000 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
50 g |
50 g |
|
1 snítka |
1 snítka |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
5 kusů |
5 kusů |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
200 g |
200 g |
|
4 kusy |
4 kusy |
Postup přípravy
-
Koleno z jedné strany podél kosti nařízneme, kůži nakrojíme do mřížky. Potřeme marinádou, kterou si připravíme z balzamikového octa, česneku, zázvoru, rozmarýnu, soli a černého, čerstvě mletého pepře. Dobře vpracujeme do masa a necháme několik hodin, nejlépe přes noc, odležet.
-
Poté vložíme do pomalého hrnce, podlijeme černým pivem, přidáme dvě nahrubo nakrájené cibule a rozmáčknutý česnek, zakryjeme poklicí, zvolíme I. stupeň na 8 hodin nebo II. stupeň na 5 hodin a hrnce si více nevšímáme
Makronutrienty
11%
48%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 667 kJ | 2 400 kJ |
| Kalorická hodnota | 160 kcal | 574 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
2,82 g
0,545 g |
10,1 g
1,96 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,282 SVJ | 1,01 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,8 g
3,58 g |
38,9 g
12,9 g |
| Bílkoviny | 12,5 g | 44,8 g |
| Sůl | 0,549 g | 1,98 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














