Nepečené cukroví v nízkosacharidové verzi, je fakt hodně dobré!
- 1h
- 40 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
200 g |
200 g |
80 g |
80 g |
130 g |
130 g |
1 kus |
1 kus |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Ze změklého másla a ostatních přísad si vypracujeme vláčné těsto, dáme na hodinku do lednice ztuhnout.
Pokud by se drobilo, přidejte máslo.
-
Z hmoty jsem si udělala dva válečky o průměru asi 3 cm.
Ostrým nožem si nakrájím tenké asi 3 mm plátky - základ tvaru.
Do formičky PŘES FÓLII natlačím plátek, pěkně dotvaruju a dám na plech zaschnout. Já ještě do každého kousku vtlačila perličku, kterou jsem mázla bílkem pro lepší přídržnost.
-
A dát do krabičky do chladu.
Mně moc chutná, rodině jsem dělávala v neLC verzi ještě plněné.
Makronutrienty
50%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 759 kJ | 195 kJ |
Kalorická hodnota | 420 kcal | 46,7 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
41,4 g
20,4 g |
4,6 g
2,26 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,14 SVJ | 0,46 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
24,1 g
19 g |
2,68 g
2,11 g |
Bílkoviny | 16,8 g | 1,87 g |
Sůl | 0,623 g | 0,069 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů