Kombinace máku a citrónu je výborná - lowcarb dezert či snídaně vám zachutná :)
Více receptů na IG: https://www.instagram.com/anetschneiderova_recepty/
- 50m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto do chlebíčkové formy | |
---|---|
120 g |
120 g |
20 g |
20 g |
(můžete nahradit dalšími 30g mandlové mouky) 30 g |
30 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
100 g |
100 g |
másla/ghee 20 g |
20 g |
3 kusy |
3 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Poleva | |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Postup i na mém profilu v reels:
Smícháte sypké a mokré ingredience zvlášť a poté je promícháte dohromady. Vylijete do papírem vyložené formy a pečete na 160 stupňů cca 40 minut. Poté necháte vychladit a polijete polevou. Doufám, že bude chutnat a nezapomeňte mi poslat fotku jestli budete zkoušet :)
Makronutrienty
25%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 432 kJ | 719 kJ |
Kalorická hodnota | 342 kcal | 172 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14 g
2,13 g |
7,03 g
1,07 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,4 SVJ | 0,703 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
26,6 g
7,22 g |
13,4 g
3,63 g |
Bílkoviny | 16,4 g | 8,23 g |
Sůl | 0,48 g | 0,241 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů