Kombinace máku a citrónu je výborná - lowcarb dezert či snídaně vám zachutná :)
Více receptů na IG: https://www.instagram.com/anetschneiderova_recepty/
- 50m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto do chlebíčkové formy | |
---|---|
120 g |
120 g |
20 g |
20 g |
(můžete nahradit dalšími 30g mandlové mouky) 30 g |
30 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
100 g |
100 g |
másla/ghee 20 g |
20 g |
3 kusy |
3 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Poleva | |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Postup i na mém profilu v reels:
Smícháte sypké a mokré ingredience zvlášť a poté je promícháte dohromady. Vylijete do papírem vyložené formy a pečete na 160 stupňů cca 40 minut. Poté necháte vychladit a polijete polevou. Doufám, že bude chutnat a nezapomeňte mi poslat fotku jestli budete zkoušet :)
Makronutrienty
29%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 400 kJ | 711 kJ |
Kalorická hodnota | 335 kcal | 170 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
16,6 g
2,04 g |
8,42 g
1,03 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,66 SVJ | 0,842 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
25,4 g
6,81 g |
12,9 g
3,46 g |
Bílkoviny | 15,6 g | 7,91 g |
Sůl | 0,451 g | 0,229 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů