Vláčné lowcarb pečivo, nejlépe chutná s pomazánkou.
Děkujeme Kateřině Tiché za recept :)
- 1h
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
200 g |
200 g |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
60 g |
60 g |
80 g |
80 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
2 lučiny/paloučky (2OO g) vymíchat se 3 vejci
osolit, a vmíchat 4 PL dýňové mouky, 5 PL bramborové vlákniny, 2 ČL sody, 2 PL slunečnicových semínek - nechat cca 1O min odležet
-
mokrýma rukama vytvarovat bochánek, naříznout, posypat hrubozrnnou solí (příp. kmínem), zaprášit bramborovou vlákninou a hurá s tím do předehřáté trouby
-
pečeme na 16O°C asi 4O minut (zkusíme špejlí), necháme lehce zchladnout v pootevřené troubě, následně dovychladnout na složené utěrce na mřížce (aby šel zespoda vzduch a pecínek se odspoda nepotil a do utěrky se vcucla přebytečná vlhkost)
-
moje vyhlášená sýrová pomazánka: tvrdý sýr najemno nastrouhat, spojit do požadované konzistence majonézou, vmíchat nalisovaný česnek dle preferencí ostrosti - já jím nešetřím a v těchto dnech přírodní antibiotikum, jako když člověk najde (kdybych nezapomněla na okně, zdobila bych kudrnkou, zde tenké plátky nakládané okurky)
Makronutrienty
6%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 050 kJ | 491 kJ |
Kalorická hodnota | 251 kcal | 117 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,99 g
1,69 g |
0,93 g
0,789 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,199 SVJ | 0,093 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,2 g
4,52 g |
8,04 g
2,11 g |
Bílkoviny | 15,4 g | 7,21 g |
Sůl | 2,48 g | 1,16 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů