LowCarb mléčný řez
Velmi jednoduchý a dobrý lowcarb dezert ke kávě od Martiny Vyšínové, děkujeme :) IG @lowcarbdezerty
- 45m
- 8 porcí
- středně obtížné
- Dorty
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Pečení
- Primal
- Slavnostní tabule
- Snídaně
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vaječný žloutek | 3 kusy |
erythritol, sukrin | 5 lžiček |
máslo čerstvé | 2 lžíce |
sůl | 1 špetka |
mandlová mouka | 3 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao | 2 lžičky |
vaječný bílek | 3 kusy |
tvaroh měkký tučný | 250 g |
mascarpone | 200 g |
erythritol, sukrin | 2 lžičky |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 50 g |
kokosový olej | 10 g |
Postup přípravy
-
Žloutky + sladidlo + máslo ušleháme, přidáme sypké suroviny, nakonec lehce vmícháme sníh. Dáme do dvou forem průměr 18 cm, pečeme 160°C 15min.
-
Vše na náplň jemně prošlehejte.
-
2/3 náplně rozetřete na první korpus, zakryjte druhým, pomažte zbytkem krému a polijte polevou. Dozdobit můžete bílou lowcarb čokoládou, kokosem, lyofizovanými jahodami.. nebo nechat jen tak...a dát do lednice rozležet.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů