Báječný nízkosacharidový dezert či snídaně...
Děkujeme Martině Vyšínové za recept :)
- 50m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
150 g |
150 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
40 g |
40 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 3 g |
3 g |
nemusí být 15 g |
15 g |
kakaový prášek, holandské kakao 25 g |
25 g |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
150g cukety rozmixuj s 2 vejci, přidej vanilkové a rumové aroma, sladidlo dle chuti, 40g mandlové mouky, 3g PDP, 15g vanilkového proteinu a 25g kakaa. Nakonec vmichej 100g čerstvých borůvek.
Peč na 180°C 45min.
Polej čokoládou rozpuštěnou s kokosovým olejem, ozdob borůvkami, rozkrájej a ochutnej
Makronutrienty
45%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 583 kJ | 692 kJ |
Kalorická hodnota | 139 kcal | 166 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,4 g
0,726 g |
17,1 g
0,862 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,44 SVJ | 1,71 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,79 g
1,57 g |
9,24 g
1,86 g |
Bílkoviny | 9,45 g | 11,2 g |
Sůl | 0,285 g | 0,339 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů