Low carb řezy se třemi vrstvami

Leny jede low carb

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

Low carb řezy se třemi vrstvami 1 další fotka

Tyto nízkosacharidové (LC) velice efektní řezy jistě potěší každou vaši návštěvu.

Postup přípravy

  1. Uvařenou dýni rozmixujeme v kuchyňském robotu a postupně přidáváme ostatní suroviny. Kompaktní těsto přendáme na plech s pečícím papírem a urovnáme do roviny. Korpus nebude moc vysoký. Pečeme 10 – 15 minut na 160 °C. Dáme vychladit. Nyní si připravíme drobenku.

  2. V pánvi rozpustíme máslo a přidáme všechny ingredience, které opečeme. Pouze sladidlo přidáme jako poslední a stále mícháme do rozpuštění sladidla, má tendenci se připalovat, tak pouze jen krátkou dobu a pánev odstavíme z plotny. Po vychlazení drobenku promneme prsty, aby v ní nebyly velké spojené hrudky. Drobenku budeme potřebovat jako poslední, ale trvá dlouho než vystydne.

  3. Kokosové máslo: všechny ingredience mixujeme ve výkonném mixéru 5 minut až se suroviny vzájemně propojí a kokosovun náplň natřeme na korpus a uhladíme.

  4. Borůvky rozmixujeme. Tvaroh, kysanou smetanu, sladidlo a šťávu z citónu spojíme metlou, 1/3 si odložíme do jiné misky.

  5. Zbylý tvaroh spojíme s rozmixovanými borůvkami a rychle vmícháme 2/3 rozpuštěné želatiny a naneseme na korpus s kokosovou vrstvou. Necháme utuhnout v lednici a jako poslední vrstvu přidáme odložený tvaroh, opět smíchaný s teplou želatinou.

  6. Rovnoměrně navrstvíme na korpus s utuhlými krémy a ihned posypeme ořechovou strouhankou, aby se částečně nalepila na tvaroh a lépe nám nahoře držela.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte