Máte rádi halušky? I na LC si na nich můžete pochutnat. A vylepšit je skvěle se hodící celerovou slámou.
- 20m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Květák | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
200 g |
200 g |
200 g |
200 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
Celerová sláma | |
200 g |
200 g |
50 ml |
50 ml |
Navrch | |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Květák uvaříme v osolené vodě do měkka.
Na pánvi osmažíme slaninu, vyndáme ji, přidáme sádlo a osmažíme cibulku. Když je mírně zlatavá, přidáme zakysané zelí a důkladně promícháme i s odloženou opraženou slaninou.
-
Přidáme květák najrájený na malé kousky, promícháme, dochutíme solí a pepřem.
-
Celerová sláma:
Do kastrůlku nalejeme větší množství oleje a necháme ho rozpálit. Mezi tím nastrouháme celer na hrubém struhadle. Vložíme nastrouhaný celer do rozpáleného oleje a necháme zezlátnout.
-
Vyndáme, osušíme na ubrousku a podáváme ke Květuškám. Dozdobíme petrželkou.
Makronutrienty
30%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 436 kJ | 2 377 kJ |
Kalorická hodnota | 104 kcal | 568 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,98 g
2,42 g |
27,2 g
13,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,498 SVJ | 2,72 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,72 g
3,19 g |
47,5 g
17,4 g |
Bílkoviny | 2,72 g | 14,8 g |
Sůl | 0,782 g | 4,26 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů